Головна » Події
CЛУХАЙМО КОБЗАРЕВЕ СЛОВО

Воно дихає правдою. Воно навчає правди. Воно закликає до правди. І до мудрості. І до любові. І до відданості та вірності рідній землі. Тарас Шевченко так і закликає з глибини століть: "Свою Україну любіть. Любіть її во врем'я люте, в останню тяжкую минуту за неї Господа моліть..." А, може, й не закликає - просто щиро радить, чи просить, чи благає, розуміючи, що тільки любов, тільки згода, тільки порозуміння будує.
Тому слухаймо Кобзаря. Черпаймо глибинну правду з його безцінної спадщини. Щоб на оновленій землі врага не було, супостата, а були син, і була мати, і були люди на землі.
Таким був лейтмотив літературно-мистецького свята "Кобзарева струна не вмирає", що відбулося в районному Палаці культури з нагоди 198-ої річниці від дня народження Тараса Шевченка.

Категорія: Події | Переглядів: 1608 | Дата: 09.03.2012

ДИВОСАД МАРІЇ ГОГОЛЬ
Свою поезію презентувала учням 10-11 класів Богородчанської школи № 1 ( класні керівники Стасюк М.М., Басанець В.В.) поетеса із Саджави Марія Гоголь. Організували та провели зустріч центральна районна та шкільна бібліотеки.
У поетичному доробку Марії Гоголь є три збірки – «Намисто душі», «Дивосад», «Серпанки літа». Читаючи їх, відчуваєш трепет ніжної і ранимої душі поетеси, проглядаєш чарівний світ її ліричного героя і безмежне царство кохання. Кожен поетичний рядок Марії Гоголь пронизаний щирою любов'ю до рідної землі, отчого дому, до батьків і дітей. Її задушевні вірші вражають своїм глибоким змістом, мудрістю, теплом.
Категорія: Події | Переглядів: 2007 | Дата: 05.03.2012

Всьому початок є любов
 Саме святу кохання було приурочено літературно-музичний калейдоскоп "Всьому початок є любов...", який відбувся 14 лютого в читальному залі центральної районної бібліотеки.
В ньому взяли участь учні будівельного ліцею, старшокласники та активні читачі бібліотеки. Серед  гостей заходу були як одружені пари, так і молоді люди, які ще тільки шукають свою половинку.
Категорія: Події | Переглядів: 3121 | Дата: 14.02.2012

СОБОРНІСТЬ ЯК ЧИННІСТЬ УКРАЇНСЬКОГО ДЕРЖАВОТВОРЕННЯ

22 січня в центральній районній бібліотеці відбулась година історії «Соборність  як чинник українського державотворення».
Про день Соборності України розповів письменник-краєзнавець Василь Бабій, подумки повернувши всіх присутніх до вікопомної дати 22 січня 1919 року, коли на Софіївському майдані в Києві відбулося урочисте проголошення Акту злуки – об’єднання УНР і ЗУНР в єдину соборну державу.

Категорія: Події | Переглядів: 1091 | Дата: 22.01.2012

УВЕСЬ СВІТ ЗВЕСЕЛИВСЯ - СИН БОЖИЙ НАРОДИВСЯ

16 січня  читальний зал центральної районної бібліотеки розквітла яскравими українськими національними строями та наповнився урочистими колядками і щедрівками.
Різдвяно-музичну композицію на прославу Сина Божого і Матінки Марії щиро презентував фольклорно-етнографічний колектив Горохолинської ЗОШ I-III ст., закликаючи присутніх до високої духовності, бажаючи їм в «серці зберегти Христа».

Категорія: Події | Переглядів: 1105 | Дата: 16.01.2012

СВЯТВЕЧІР

Різдво Христове… Це свято відзначають з глибоким осмисленням життя людини на Землі. «Чи не тому в національних обрядодійствах стільки добра і краси?».
Про все це вистава-феєрія «Святвечір», яка відбулася у Палаці культури. А організували та провели актори-аматори народного театру (керівник Галина Магас) та центральна районна бібліотека.

Категорія: Події | Переглядів: 1102 | Дата: 15.01.2012

Закон про тебе і для тебе
Під такою назвою у Богородчанській школі №1 у рамках тижня правових знань відбулася година правознавства. Захід організували і провели працівники школи, районної бібліотеки та районного суду. Зі вступним словом виступила бібліотекар читального залу Марія Пороговська. Між учнями школи і помічником суду Любою Круліковською зав'язалася цікава розмова.
Категорія: Події | Переглядів: 1180 | Дата: 14.12.2011

«НЕ СТИХАЮТЬ ЖУРЛИВІ ДЗВОНИ ЧОРНОБИЛЯ» - зустріч ліквідаторів аварії на ЧАЕС
14 грудня у читальному залі районної бібліотеки відбулася зустріч ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Вшанувати їхній життєвий подвиг прийшли перший заступник голови РДА Василь Добрянський і заступник голови районної ради Іван Слободян. Представники влади висловили «чорнобильцям» щиру подяку за мужність і героїзм, який вони проявили у 1986 році, вручили грамоти та грошові винагороди.
Категорія: Події | Переглядів: 1236 | Дата: 14.12.2011

ЦЕ ЛЮБОВ МОЯ ПЛАЧЕ ТАК ГІРКО

Пророк після шевченківської доби, символ невичерпної сили українського народу, феноменально багатогранна постать нашої культури та історії – все це постать Івана Яковича Франка.
До 155-річчя від дня народження письменника у районному палаці культури відбувся літературний вечір «Це любов моя плаче так гірко…», яку підготували та провели центральна районна бібліотека та народний театр Палацу культури ( керівник Галина Магас).

Категорія: Події | Переглядів: 1224 | Дата: 13.12.2011

БОРГ ПАМ'ЯТІ

1933. Найчорніший час в історії України. І до сьогодні боляче ступати стежками жахливої трагедії, яка сталася на благословенній землі квітучого українського краю. Ніде в світі не зафіксовано голоду, подібного тому, що випав тоді на долю однієї з найродючіших країн. Навесні тридцять третього в Україні помирало двадцять п’ять тисяч людей щодня, тисяча – щогодини, сімнадцять щохвилини. Всього жертвами голоду за неповними даними стало від семи до десяти мільйонів чоловік, з них три мільйони – діти. Про це йшла мова на історичному екскурсі «Пам'ять про голодні роки», який проведений в читальному залі.

Категорія: Події | Переглядів: 942 | Дата: 24.11.2011

« 1 2 ... 112 113 114 115 116 117 118 »